ESEMÉNYNAPTÁR

April 2021
S M T W T F S
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

szgyf_banner.jpg

Tisztelt Hozzátartozók!

A koronavírus járványhelyzet fennállása alatt intézményünkben élő hozzátartozójukkal az alábbi módokon van lehetőségük a kapcsolattartásra:

Személyes kapcsolattartás (látogatás):

 • 2020. szeptember 07-én megjelent Nemzeti Egészségügyi Központ határozata alapján az intézmény épületében történő látogatás, szabadságra való elvitel jelenleg szünetel! 
 • Telefonon előre egyeztetett időpontban a portánál van lehetőség rövid találkozásra, zárt, üvegajtóknál, testi érintkezést kerülve, orrot-szájat eltakaró maszkban. A bejelentkezést a telephelyvezetőknél/ részlegvezetőknél lehet megtenni hétköznapokon 8.00-15.00 óra között. A rövid látogatást az intézményi házirendben foglalt látogatási időre tudjuk megszervezni. 
 • Végstádiumban lévő gondozottaktól való elbúcsúzás engedélyezett telefonos bejelentkezést és az intézményvezetői engedélyt követően. A hozzátartozó részére teljes védőruházatot (orr-száj maszk, gumikesztyű, lábzsák, egyszer használatos köpeny-overál) és kézfertőtlenítési lehetőséget biztosítunk. A látogató többi gondozottal ez idő alatt sem érintkezhet!
 • Amennyiben a bent élő gondozottat a rendelkezés ellenére szabadságra haza kívánja vinni, az intézménybe történő visszatérés feltétele kettő darab 5 napnál nem régebbi SARS-CoV-2 vizsgálat (koronavírus teszt) negatív eredménye.

Telefonos kapcsolattartás:

 • Az intézmény vezetékes telefonja, alkalmanként pár perces hívás keretében használható. Mivel ez szolgálati telefon, munkavégzésre szolgál, így kérjük rövidebb időt vegyen igénybe a hívás.
 • A lakó személyes tulajdonában lévő mobiltelefonon időbeli korlát nélkül hívható (a lakók nyugalmának érdekében lehetőleg éjszaka ne telefonáljanak).

Internetes kapcsolattartás:

 • E-mail fogadására a titkárságon van lehetőségünk, melynek megválaszolása a levél jellegéből adódóan orvosi, intézményvezetői, részlegvezetői vagy közös kompetencia.
 • Skype beszélgetés: személyes beszélgetés a gondozott és hozzátartozója között, előzetes telefonos vagy e-mail bejelentkezés alapján, előre egyeztetett időpontok szerint történhet a telephelyvezetők/ részlegvezetők szervezésében.

Levél/ postai küldemény:

 • A postai úton érkező levél, csomag átvétele a titkárságon történik, mely azután kerül a gondozotthoz (2 órás megőrzést és fertőtlenítést követően). 

Csomag átvétel:

 • Csomag átvétel továbbra is a Házirendben leírt látogatási időpontokban történik, mely 2 órán át a portán megőrzésre, majd a külső csomagolás fertőtlenítésre kerül, ezt követően történik meg a csomag átadása a lakó részére. 
 • A csomag gyárilag csomagolt élelmiszereket, tisztasági termékeket, ruházatot tartalmazhat. Kérem a gondozottak érdekében kerüljék a könnyen romló, házi ételek behozatalát!

 

 

Eger, 2021.január 20.                                       

Üdvözlettel:

Víg Józsefné­  

intézményvezető